Vores kunde er en større fødevareproducent, der er beliggende i Midtjylland.  Virksomheden er i god vækst og derfor søges der en:

Ansvarlig for eksporten

FMCG – Oversøiske markeder

Motiveres du af at arbejde med spændende vækst kunder, og vil du gerne have en rolle med et stort potentiale i dine markedsområder? Hvis du samtidig trives med et selvstændigt ansvar, hvor der er plads til at prøve tingene af, så kunne dette job måske være noget for dig?

Som eksportchef skal du i tæt samarbejde med salgsledelsen og dine nærmeste kolleger udvikle et antal oversøiske markeder. Du vil arbejde tæt sammen med andre eksportchefer, shipping og marketing. Salget sker typisk gennem distributører, mæglere samt internationale og lokale detailhandelskæder. Virksomheden er godt etableret på disse markeder, og din primære opgave bliver at udvikle og optimere salgs- og distributionskanalerne på disse spændende markeder, der konstant ændrer sig. Du skal analysere hvert enkelt marked og derefter revidere den eksisterende strategi, så markedet fortsat kan bidrage til lønsom vækst. Dit markedsansvar inkluderer også nogle store globale detailhandlere, og den eksisterende handel med dem skal udvikles i et tæt samarbejde med nogle af dine kolleger.

Af andre opgaver kan nævnes:

  • Sikre implementering af strategiske beslutninger og optimal udnyttelse af organisationens ressourcer
  • Fastlæggelse af omsætningsmål for individuelle kunder og markeder
  • Forhandling af kontrakter med nøglekunder og globale kunder
  • Udvikling og optimering af sortimentet hos individuelle kunder samt sikring af en god balance mellem mærkevarer og private labels.
  • Arbejde med prognoser for produkter og kunder

Din succes vil blive bedømt ud fra din evne til at drive udviklingen af markederne, dit overblik over distributionen og din vedholdenhed i at implementere den aftalte eksportmarkedsstrategi.

Du skal forvente ca. 45 rejsedage om året.

Din profil

Du bestrider sandsynligvis i øjeblikket en tilsvarende stilling hos en FMCG-virksomhed, hvor du har ansvaret for flere eksportmarkeder. Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med eksportmarkeder fra oversøiske markeder. Du har nogle års erfaring med eksport og har arbejdet med salg gennem distributører, agenter og detailhandelskæder. Du er vant til at analysere, udvikle strategier og implementere dem.

Du er en dygtig forretningsmand og en stærk kommerciel profil med en bred værktøjskasse inden for salg og marketing, som du kan tilpasse fleksibelt fra marked til marked.

Du er en overbevisende kommunikator, tænker strategisk, men er samtidig operationel og holder et vågent øje med dine kunders ordreforløb og budgetter. Du arbejder selvstændigt med en entreprenant tilgang og påtager dig ansvaret for udviklingen på dine markeder. Du løser problemer kreativt og konstruktivt, når de opstår, og evner at opbygge personlige relationer med dine kunder. Du behersker engelsk på et højt niveau, og det vil være en fordel, hvis du også taler spansk.

Dine muligheder

Du vil blive en del af en uformel organisation, hvor der er fokus på at implementere strategien, og du vil få gode muligheder for at præge denne rolle og bidrage til udviklingen af den samlede globale eksportmarkedsfunktion. Virksomheden er solidt konsolideret og i vækst, og der er et stort uudnyttet potentiale på de markeder, som du får ansvaret for.

Ansøgning

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte partner Henrik Smit på telefon 2215 2787. Vi arbejder ikke med en ansøgningsdeadline, og accepterer ansøgninger så længe annoncen er slået op. Hvis dette er det rigtige næste skridt i din karriere, skal du trykke på ”Søg Stilling” nedenfor hurtigst muligt.

Alle henvendelser behandles naturligvis fortroligt.

Henrik Smit

Partner
+45 2215 2787
hs@brinchpartners.dk