Jacobsens Bakery er en velrenommeret producent af danske småkager, og eksporterer til kæder og distributører i det meste af verden.  Virksomheden beskæftiger ca. 100 ansatte i Hedensted og er i god vækst. Der sælges både egne brands samt private labels. Med arbejdsplads i Hedensted søges en ny:

Eksportchef

FMCG – USA/Canada

Motiveres du af at arbejde med spændende internationale retailers og distributører, og vil du gerne have en rolle med et stort potentiale i dine markedsområder? Hvis du samtidig trives i uformelle miljøer hvor du får ansvaret for de strategiske beslutninger – men også at gennemføre dem – så kunne dette job måske være noget for dig?

Som eksportchef skal du i et nært samspil med salgsledelsen og de nærmeste kollegaer udvikle markederne i primært USA og Canada, men også andre markeder i Mellem- og Sydamerika. Du vil arbejde tæt sammen med de øvrige eksportchefer, shipping og marketing. Salget sker typisk gennem distributører, brokers samt internationale og lokale detailhandelskæder.  Virksomheden er veletableret på markederne, og det bliver din hovedopgave, at udvikle og optimere salgs- og distributionskanalerne på nogle spændende markeder, der er i konstant forandring. Du skal analysere de enkelte markeder og efterfølgende lave en revidering af den eksisterende strategi, således markederne fortsat kan bidrage til en lønsom vækst. Indenfor dit markedsområde falder også enkelte store globale retailers, og den eksisterende samhandel med dem skal udvikles til andre markeder i et tæt partnerskab med dem og nogle af dine kollegaer.

Af andre opgaver kan nævnes:

  • Sætte mål og etablere budget for enkelt markeder og kunder
  • Lave årsbudgetter samt arbejde med forecast
  • Sikre at de strategiske beslutninger bliver gennemført og udnytte ressourcerne i organisationen optimalt
  • Forhandle kontrakter med Key Accounts samt globale retailers
  • Udvikle og optimere sortimentet hos de enkelte kunder og sikre et godt mix mellem brands og private labels
  • Opdatere viden om salgskanal- og distributionskanalstrukturen i Nordamerika

Udover opgaverne som eksportchef får du også lederansvaret for en eksportassistent.

Du vil blive målt på din evne til at udvikle markederne, have styr på aktørerne i distributionen, og din evne til vedholdende at implementere den aftalte eksportmarkedsstrategi.

Du skal forvente ca. 40-60 rejsedage om året.

Din profil

Du sidder sikkert i et tilsvarende job i dag hos en FMCG-virksomhed, og har ansvaret for flere eksportmarkeder. Det vil være en fordel hvis du har eksportmarkedserfaring fra USA/Canada, men det er ikke noget krav. Du har minimum 10 års eksport erfaring, og har arbejdet med salg gennem distributører, agenter og detailhandelskæder. Du er vant til at analysere, udvikle strategier samt implementere disse. Du er en dygtig købmand og en stærk kommerciel profil, der har en fyldt salgs- og marketing værktøjskasse, som du også evner at bruge fleksibelt fra marked til marked.

Du er en stærk og overbevisende formidler, tænker strategisk, men er også samtidig operationel, hvor du har fingeren på pulsen i forhold til dine kunders ordre flow og budgetter. Du arbejder selvstændigt med en god portion ”entrepreneurship”, og påtager dig ansvaret for udviklingen på dine markeder.  Du løser kreativt og konstruktivt problemerne når de opstår, og formår at udvikle dine personlige relationer med kunderne. Du taler engelsk på et højt niveau, og det vil være en fordel hvis du også taler spansk.

Dine muligheder

Du vil træde ind i en uformel organisation, hvor der er fokus på at implementere strategien, og du vil få gode muligheder for sætte dit præg på denne rolle, og være med til at udvikle den samlede globale eksportmarkedsfunktion. Virksomheden er velkonsolideret og i vækst, og der er et stort uudnyttet potentiale på de markeder som du får ansvaret for.

Ansøgning

Hvis du vil vide mere om stillingen og Jacobsens Bakery, er du velkommen til at kontakte partner Henrik Smit. Vi arbejder ikke med en ansøgningsdeadline, og accepterer ansøgninger så længe annoncen er slået op.

Hvis dette er det rigtige næste skridt i din karriere, skal du trykke på ”Søg Stilling” nedenfor hurtigst muligt.

Alle henvendelser behandles naturligvis fortroligt.

Henrik Smit

Partner
+45 2215 2787
hs@brinchpartners.dk