Til at understøtte udviklingen søger vi nu til vores kontor i det centrale København en:

Partner – Sociale effektinvesteringer

Sociale investeringer – Kapitalfond – Offenligt-privat samarbejde

Central rolle som Partner – forvaltning af social investeringsfond

Den Sociale Kapitalfond har indtil videre lanceret en investeringsfond på ca. 300 mio kr. til opkøb i SMV-segmentet og er pt. i proces med at etablere Danmarks største fond for sociale effektinvesteringer (Social Impact Bonds). Vi forventer en first closing for fonden på ca. 100 mio. kr. Fondens investorer vil bestå af bl.a. visse af Danmarks største pensionskasser, banker, erhvervsdrivende fonde mv. Fondens midler skal investeres løbende over de kommende 3-5 år indenfor udvalgte velfærdsområder i tæt samarbejde med offentlige aktører, som supplement til allerede eksisterende løsninger i den offentlige sektor via sociale effektinvesteringer.

Som partner vil du indgå i ledelsestemaet for den kommende fond med henblik på at udvikle, strukturere og finansiere de bagvedliggende sociale effektinvesteringskontrakter/resultatkontrakter, samt sikre den løbende opfølgning og performance på fondens investeringer.

Du refererer – sammen med det øvrige partnerteam – til bestyrelsen i Den Sociale Kapitalfond Effekt Management, og du kommer til at være fondens ansigt udadtil sammen med den øvrige partnerkreds.

Du motiveres af muligheden for at gøre en positiv forskel, i en virksomhed, hvor social ansvarlighed og økonomiske resultater ikke er modsætninger, men derimod går hånd i hånd. Du har stor erfaring med investeringer, herunder gerne investeringer i OPP-projekter samt en god forståelse for driftsøkonomi og finansiering. Du skal derudover have en stor forståelse for den offentlige sektor og de enkelte velfærdsområder som f.eks. sundhed, arbejdsmarkedet og det sociale område.

Et nyt investeringsprodukt i spændingsfeltet mellem offentligt og privat
Du vil få en meget bred berøringsflade eksternt imens du indgår i et mindre team i relation til den kommende fond og samtidig får du yderligere ca. 20 kollegaer i ”Den Sociale Kapitalfond-familien”, som arbejder med en række andre områder. Dine arbejdsopgaver vil bl.a. omfatte:

  • Udvikling af sociale effektinvesteringer, herunder resultatkontrakter, betalingsmekanismer, business cases mm.
  • Due diligence af mulige indsatser og leverandører
  • Rapportering til investorer i fonden
  • Sikre realisering af fondens mål om at skabe både finansielt og socialt afkast
  • Opbygning af finansielle modeller, der sandsynliggør potentialet af forskellige sociale effektinvesteringer
  • Udvikling og modellering af business-case og indstilling til investeringskomite.
  • At præge det danske marked for sociale effektinvesteringer via indlæg og konferencer

Det er vigtigt, at du kan agere både strategisk såvel som operationelt, og bidrage praktisk til at få hverdagen og projekterne til at køre med en god portion humor.

Din baggrund

Du har en relevant uddannelse på kandidatniveau, og har efterfølgende haft en karriere indenfor fx investerings- finansierings- eller konsulentverdenen, hvor du også gerne har oparbejdet indsigt i velfærdsområderne og erfaring med velfærdspolitiske problemstillinger. Du kender til de politiske og administrative beslutningsgange i den offentlige sektor og har gerne kendskab til strukturering og finansiering af eksempelvis OPP-projekter. Du trives med at opbygge relationer og evner at samarbejde med forskellige interessenter, som omfatter bl.a. ministerier, kommuner og regioner.

Du er udadvendt, struktureret, analytisk, udviklingsorienteret og har et stort drive. Endelig kommunikerer du ubesværet på både dansk og engelsk.

Den Sociale Kapitalfond (DSK) er den første kapitalfond i Danmark som har fokus på at opnå både et attraktivt økonomisk afkast og social effekt ved at investere i ansvarlige virksomheder og projekter. Fonden er en partnerdrevet uafhængig investeringsfond stiftet i 2011 med midler fra bl.a. TrygFonden. Vi udvikler nye typer af sociale investeringer og udbreder de bedste af dem i stor skala, så de bliver en naturlig del af markedet og styrker samfundsøkonomien. Den Sociale Kapitalfond spænder over forskellige fokusområder, herunder sociale effektinvesteringer, der kapitaliserer værdien af sociale indsatser med henblik på at skabe sociale og finansielle gevinster til borgere, det offentlige og vores investorer. Den Sociale Kapitalfond er pionerer indenfor området, hvor der forventes en støt stigende interesse fra både investorer og den offentlige sektor.

Placering: København
Start: Efter aftale

Ansøgning og yderligere info
Rekrutteringsprocessen sker i samarbejde med Brinch & Partners. Hvis du ønsker at vide mere om denne mulighed er du velkommen til at kontakte Partner Martin Bo Sørensen på telefon +45 27847406

Alternativt kan du læse mere på https://densocialekapitalfond.dk/sociale-effektinvesteringer

Vi ser frem til at modtage din ansøgning og dit cv hurtigst muligt. For at søge skal du udfylde formularen via ”Søg Stilling” knappen.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning og CV. Alle forespørgsler og ansøgninger vil blive behandlet konfidentielt.

Martin Bo Sørensen

Partner
+45 27847406
mbs@brinchpartners.dk